ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΝΕΥΡΟΤΟΞΙΝΗ

Η Αλλαντική τοξίνη τύπου Α είναι μία πρωτεΐνη, η οποία παράγεται από το κλωστηρίδιο Botulinum και είναι γνωστή ως νευροτοξίνη τύπου Α (BTX-A). Η νευροτοξίνη είναι τα προϊόντα που κυρίως χρησιμοποιούνται. Κατέχουν έγκριση FDA για χρήση στην αισθητική Δερματολογία και δρουν με τον ίδιο ακριβώς μηχανισμό, εξασθενώντας ελεγχόμενα τους μιμικούς μυς του προσώπου που ευθύνονται για την αρχική δημιουργία των ρυτίδων. Η BTX-A χρησιμοποιείται με ασφάλεια εδώ και 15 περίπου χρόνια για την βελτίωση των ρυτίδων έκφρασης του προσώπου και αποτελεί την δημοφιλέστερη και ασφαλέστερη θεραπεία πρόληψης και αντιγήρανσης, αφού συνδυάζει άμεσα και θεαματικά αποτελέσματα με χαμηλό κόστος και σε ελάχιστο χρόνο.

Η διόρθωση των ρυτίδων με τη νευροτοξίνη είναι μια γρήγορη, εύκολη και ανώδυνη διαδικασία. Στην κλινική μας, η εφαρμογή της γίνεται σχεδόν χωρίς πόνο με την χρήση ειδικής συσκευής ψυχρού αέρα και με πολύ λεπτή βελόνα. Εφαρμόζεται με μικρές ενδομυϊκές ενέσεις στους μύες που θέλουμε να χαλαρώσουμε και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα τις καθημερινές του δραστηριότητες. Η διαδικασία διαρκεί λίγα λεπτά, τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται σταδιακά αντιληπτά από την δεύτερη περίπου ημέρα και ολοκληρώνονται σε 1 έως 2 εβδομάδες, οπότε και μπορεί να χρειαστεί μία μικρή επαναληπτική συνεδρία.

Με την εφαρμογή αντιμετωπίζονται οι ρυτίδες έκφρασης σε περιοχές με πλούσιο μυϊκό ιστό, όπως οι ρυτίδες του μετώπου (ρυτίδες έκπληξης), οι ρυτίδες του μεσόφρυου (ρυτίδες θυμού) και οι ρυτίδες των ματιών (πόδι χήνας). Επίσης αντιμετωπίζονται και οι ρυτίδες άλλων περιοχών όπως οι ρυτίδες στα πλάγια της ρινός (bunny lines), οι περιστοματικές ρυτίδες (ρυτίδες καπνιστού), οι ρυτίδες των παρειών (nefertiti) και οι κάθετες πτυχές του λαιμού (μυώδες πλάτυσμα). Γίνεται μια εξατομικευμένη θεραπεία αντιγήρανσης με στόχο ένα φυσικό αποτέλεσμα, προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κάθε προσώπου. Το πρόσωπο αποκτά μια νότα φρεσκάδας και ξεκούρασης χωρίς καμία αλλοίωση των χαρακτηριστικών.

Μπορεί να εφαρμοστεί ακόμα και σε νεαρά σε ηλικία άτομα στα οποία οι ρυτίδες λόγω της αυξημένης εκφραστικότητας έχουν σχηματιστεί μεν, αλλά δεν έχουν ακόμα εγκατασταθεί. Σε αυτές τις περιπτώσεις λειτουργεί ως μέτρο πρόληψης της γήρανσης και δρα ανασταλτικά στη μονιμοποίηση των εκφραστικών ρυτίδων. Η δράση της νευροτοξινης είναι παροδική και υποχωρεί μετά από 4 έως 6 μήνες σταδιακά, οπότε και γίνεται επανάληψη της εφαρμογής εφόσον αυτό είναι επιθυμητό. Η μη επανάληψη της εφαρμογής δεν επιφέρει καμία συνέπεια, πέραν της επανεμφάνισης των ρυτίδων προ της εφαρμογής. προλαμβάνονται και αντιμετωπίζονται.