ΚΡΥΟΛΙΠΟΛΥΣΗ

Η κρυολιπόλυση είναι μια αναίμακτη μέθοδος εξάλειψης του τοπικού λίπους. Πρόκειται για ασφαλή, δοκιμασμένη διαδικασία που επιλεκτικά μειώνει το ανεπιθύμητο λίπος χρησιμοποιώντας την τεχνολογία της ψύξης. Τα στοχευόμενα λιποκύτταρα του σώματος ψύχονται και επιφέρεται έτσι μια φυσική, ελεγχόμενη απώλεια αυτών των λιποκυττάρων, χωρίς να επηρεάζεται ο δερματικός ιστός που τα περιβάλλει και αυτό, γιατί τα λιποκύτταρα επηρεάζονται από θερμοκρασίες μεγαλύτερες αυτών που επηρεάζουν τα κύτταρα των γειτονικών περιοχών.

Μετά τη διαδικασία της ψύξης και καταστροφής των λιποκυττάρων, ο οργανισμός θεωρώντας τα πλέον ένα ξένο σώμα, ξεκινά διαδικασίες φαγοκυττάρωσης, με τελικό αποτέλεσμα, αυτά να απομακρύνονται φυσικά από το σώμα. Η μη επεμβατική μέθοδος της κρυολιπόλυσης κυριολεκτικά παγώνει τις προβληματικές περιοχές στους – 6 βαθμούς Κελσίου. Τα πρώτα αποτελέσματα γίνονται φανερά σε ένα μήνα, ενώ το τελικό αποτέλεσμα διακρίνεται σε 2-3 μήνες, όταν και πλέον θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της απόπτωσης και απομάκρυνσης των λιποκυττάρων Πολύ σημαντική βεβαίως είναι και η συνεργασία του ασθενούς, ο οποίος καλείται να εφαρμόσει μία υγιεινή στάση ζωής, με αυξημένη λήψη υγρών, ήπια άσκηση και ισορροπημένη διατροφή, πράγματα που θα συντελέσουν σε ένα ακόμα πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Συνήθως μία συνεδρία ανά περιοχή είναι αρκετή. Σε περιπτώσεις βέβαια περισσότερο προβληματικές και μετά από συνεννόηση με τον ιατρό, πιθανή είναι και η ανάγκη για περισσότερες της μίας συνεδρίες. Ο χρόνος αποθεραπείας είναι μηδαμινός, με τον ασθενή να επιστρέφει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Σημαντικό είναι να τονισθεί, ότι η κρυολιπόλυση δεν αποτελεί θεραπεία απώλειας βάρους, αλλά αφαίρεσης τοπικού λίπους και βελτίωσης περιγράμματος του σώματος. Έτσι δεν απευθύνεται σε υπέρβαρα άτομα που επιθυμούν να χάσουν βάρος, αλλά λειτουργεί εξαιρετικά σε άτομα με επιθυμία απώλειας εντοπισμένου τοπικού πάχους. Περιοχές που μπορεί να εφαρμοσθεί η κρυολιπόλυση είναι η κοιλιά, τα μπράτσα, τα γόνατα, οι μηροί εσωτερικά και εξωτερικά όπως επίσης και η μέση (love hundles).